Luontokohteita

Seuraavassa joitakin luontokohteita Hallin ympäristöstä. Grand Canyonia tai Imatrankoskea vastaavia ei löydy, mutta on paljon hienoja kohteita, joissa voi ihastella ja ihmetellä luontoa. Yleensä saa olla itsekseen, luontoon kuuluvien eläinten seurassa. Eläimistöä seudulla on karhuista ja hirvistä muurahaisiin ja hyttysiin, mutta niiden on ihan tarpeetonta antaa itseään pelotella. Yleensä isoimpien eläinten kohdalla käy niin, että ne havaitsevat sinut, mutta sinä et huomaa niitä, kuin korkeintaan jäljistä ja jätöksistä. Monet paikoista ovat hyvin tavoitettavia ja soveltuvat tarjoamaan ikimuistoisia luontoelämyksiä pienille lapsille.

Metsälampien rannoilla on hyviä kalliorantaisia ja muita retkipaikkoja trangian tai valmiiden eväiden kanssa pysähtymiseen. Ja tietenkin jokainen retkeilijä tuo pois kaiken mitä jaksaa luontoon kantaakin ja opettaa saman periaatteen myös lapsille. Moniin kohteisiin liittyy monenlaisia tarinoita, joiden todenperäisyydestä ei ole varmuutta. Näistä löytyy lisätietoja internetin syövereistä.

Sydänvuori, yksityisellä maalla oleva kallio ja jyrkänne, jossa on syytä liikkua varovaisesti lähellä reunoja. Hyvät näkymät Hallin suuntaan.

Raiskion mänty on Kuusjärven lähellä oleva, vuonna 1965 rauhoitettu poikkeuksellisen suuri mänty.

Rauhoitettu puu Halli-Mänttä tien varrella.

Rauhoitettu puu Lahdenkylässä.

Monninniemi, luonnonsuojelualue Kavalassa.

Jättiläisenkivi on Kuoreveden kirkon lähellä oleva suurikokoinen, rauhoitettu siirtolohkare. Opastus kirkon luota pohjoiseen.

Rauhoitettu puu tien 3421 (Pihlaistontie) varrella.

Lapinraunio, esihistoriallinen kivirakennelma

Synninlukko, luonnonsuojelualue Hallista Jämsän suuntaan.

Vororotti, luonnonsuojelualue 9-tien eteläpuolella.

Juveninkoski, putous Partalan kylällä Hallin ja Jämsän välillä. Varsinkin keväisin näkemisen arvoinen. Evästelypaikkakin löytyy.

Rotkojärvi eli Ruuhijärvi eli Ruuhuvuori on luonnonsuojelualue Heräkulman ja Palsinan välillä. Kulku opastettua polkua, ei talojen pihojen kautta.

Eväjärvi, Hallin tärkein luontoelementti. Joka päivä erilainen. Löytyy Hallin taajamasta.

Muut järvet ja lammet, marjakankaat ja suot löytyvät kartan avulla.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer