Lehtijuttu KMV -lehdessä Veijo Pietiläiseltä

Joulukuusi 2020

Veijo Pietiläinen

17.12. 11:30

Yhdistyksen ensimmäinen talkookohde oli kuntoportaat ja kuntoiluvälineet, joiden rakentamiseen liittyen myös paikalliset frisbeen harrastajat saivat uuden 9-väyläisen radan. Ahkerassa käytössä alusta asti olleista portaista tuli hienot led-valoineen. Nykyisin käyttäjälaskurista saadaan kirjatuksi sekä ylös- että alaspäin porrastelevat. Leader-rahoittajat ovat esitelleet ja kehuneet porrasprojektin hallintaa. Hankkeen seuranta rakennuspäiväkirjoineen sopii malliksi muillekin samoin rahoitetuissa kohteissa.

Pian porrashankkeen jälkeen saatiin yhdistyksen talkoovoimin rakennetuksi upea laavu, puukatos ja puucee Rantatien päähän, Eväjärven rannalle. Uusimpana suunnitelmana on käynnistetty saattolaiturin rakentaminen samalle alueelle Rantatien venerannan laskuluiskan viereen palvelemaan sekä melojia että veneilijöitä.

Rakentamisen lisäksi Hallin seudun aktiivit ovat muutoinkin olleet ahkeria: aiheina ovat olleet muun muassa risusavotta, valokuituverkko, infotaulut, torikahvio ja tietotekniikka.

Nyt viimeksi on Lentäjäveljesten aukiolle pystytetty joulukuusi, jonka led-valojen nauhat tuovat iloa ja valoa vuoden pimeimpään aikaan. Kuuseksi saatiin sopivasti Rantatien varrelta kaupungin poistettavaksi aikoma puu. Torille kuusen kuljetti ja pystytti Ollin Sora, joka on ollut talkoissa mukana yhdistyksen kaikissa hankkeissa. Kuusta pystyttämässä oli myös seuran aktiivinen puuhamies Osmo Raiskio. Lopuksi hän sai järveltä puhaltavasta hyytävästä tuulesta ja hieman paleltuneista näpeistä huolimatta näyttävät valoketjut paikoilleen Kuoreveden Sähkön nosturiautolla apunaan Juha Rämö nostokorin käyttäjänä.

Hallin seutu ry on ottanut hoitaakseen myös uudenvuoden aaton ilotulituksen järjestelyt. Koronarajoitusten salliessa ennen ilotulituksen alkua hyvästellään vanha vuosi ja hiljennytään hartaushetkeen alkaen kello 18.30. Ilotulituksen aika on kello 19, mikä sopii myös perheiden pienimpien rytmiin. Siksi tuota suosituksi tullutta aaton aloitusta kokoontuu taajaman asukkaiden lisäksi ihastelemaan yleisöä kauempaakin.

Ps. Kuvan kuusi on vuodelta 2020

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer